Blog

Heti Penna - Tigrisszem

HETI PENNA - TIGRISSZEM

 

ÉRDEKESSÉG:

 

Régebben a RÓMAI KATONÁK védelmező ásványként tekintettek rá és aki csak tehette magánál tartott vagy hordott tigrisszemet a csatákban.

AFRIKÁBAN úgy tartják a helyiek, hogy segíti az útkeresőket, azokat, akik eltévedtek útjukon, azoknak megmutatja a „helyes” utat.

 

Folytatom még a sort az érdekességekről, de nézzük meg kicsit közelebbről, kívülről a tigrisszemet.

 

 

MEGJELENÉSE és LELŐHELYE:

 

A TIGRISSZEM egy kvarcféle, melynek szálas szerkezete van, mely jellegzetes selyemfényt kölcsönöz neki. Fekete a vas-oxid szennyeződés miatt, sárga vagy aranybarna vonalat ad. Legfontosabb lelőhelye Dél-Afrika. Általában vastag táblákban található a ritkábban előforduló macskaszemmel együtt. Megtalálható még Indiában, Mexikóban és Ausztráliában is, stb.

 

 

GYÓGYHATÁSOK:

 

A tigrisszemnek több gyógyhatást is tulajdonítanak, de a legfontosabbak a

  1. LÉGUTAKRA, TÜDŐRE – megfázás, köhögés, bronchitis esetén kedvező

  2. ÍZÜLETEKRE, CSONTOZATRA – aktiválja a mozgásszerveket és a merevségre is kedvező

  3. AGYRA – segíti a koncentrációt

     

  4. LELKI SZINTEN:

    - döntésképtelenség esetén, amikor addig mérlegeled az előnyöket, hátrányokat míg megszűnik a döntéshelyzet - segít a döntés meghozatalban

    - idegességkor, érzelmi blokádok feloldásában is segít

    - támogatja a belső békét és védettséget,

    - segíti a mások iránti bizalmunk és megértésünk kialakulását, de segíti a távolság megtartását és

    - segít egyfajta sorrendiséget is felállítani

 

Nézzétek meg a nem rég készített tigrisszem fülönfüggőmet, amink az „ÚT ÍZE” nevet adtam, ismerjétek meg a történetét Ti is: https://www.facebook.com/467054246750993/photos/a.481229365333481.1073741828.467054246750993/958766250913121/?type=3&theater

 

Fotók:

 

Ékszer and photo by Papillon Ékszer

Tört gyöngyásványok és más tigrisszem formaásványok – by Papillon Ékszer

Tigris -pixabay

Tigrisszem bal lenn és jobb fenn - https://www.google.hu/search?q=tigrisszem&rlz=1C1KMZB_enHU578HU578&espv=2&biw=1280&bih=670&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjJyIbL56zPAhWCKiwKHXk-CbkQ_AUIBigB#imgrc=DfThJrNyr9fxdM%3A

Teljes cikk

Poison of rose

Sziasztok :-)

 

 

Íme, a "POISON OF ROSE" karkötő, a DÉMONI és az ELEMI JÓ találkozása. Azt a NŐT juttatja eszembe, aki olyan vonzerővel bír, hogy, aki a közelébe kerül azt olyan intenzív vágy keríti hatalmába, hogy csak annyit tud sóhajtani, hogy : "MÉG!".

Hangulatba ezt a számot küldöm a karkötőhöz:https://www.youtube.com/watch?v=PuQOsbi2L38

Csiszolt onixból, málnakvarcból és cherrykvarcból megálmodva. A közepe nekem is rejtély. Titokzatosságát nem is lehet kétségbe vonni, nem :-)?

Holnap jön velem Szentendrére a vásárba ... Nézzétek meg a ma délelőtt felrakott másik karkötőt, amit párok is rendelhetnek maguknak. 
Mutassak még ma gyűrűt is :-)
Bírjátok a mostani tempómat :-)???

Holnap jön velem Szentendrére a vásárba ... Nézzétek meg a ma délelőtt felrakott másik karkötőt, amit párok is rendelhetnek maguknak. 
Mutassak még ma gyűrűt is :-)
Bírjátok a mostani tempómat :-)???

 

Teljes cikk

"EGYENSÚLY" NYAKÉK

"EGYENSÚLY" NYAKÉK 

  

Íme, a "EGYENSÚLY" nyakék, azon DINAMIKUS, MEGÚJULNI KÉPES NŐKNEK, akik hiszik, hogy az egyensúly dinamikus, változó,mindig az újrateremtődés, a megújulás, a fejlődés felé irányul.

A DINAMIKÁBAN REJLŐ ÉS ABBAN FOLYAMATOSAN MEGÚJULÓ EGYENSÚLY...

Ha felveszed az "EGYENSÚLY" nyakéket, emlékeztessen Téged - bárhol is vagy, éppen lenn vagy éppen fenn - az egyensúly mozgásból születik meg és addig bizony egyensúlyoznunk több dolog között. De ez a mozgás az életből fakad, miért is ne élvezhetnéd az utad, addig is, míg célba nem érsz???

Korall ásványok a középpontban, amit távol-keleti matt fényű, irizáló üveggyöngyök egészítenek ki és mindezekre a koronát a bronzszínű üveggyöngyök teszik fel. A nyakék mágnes-zárral csukódik. 

Teljes cikk

"AZ ÚT ÍZE" fülönfüggő története

 

"AZ ÚT ÍZE" fülönfüggő

Akkor jöjjön mára egy olyan darab, amit két erő mozgat egyszerre, néha egymásnak feszülve néha egymást kísérve. Egy olyan ásványfülbevaló, ami mellett már majdnem elmennek, de aztán MÉGIS MEGÁLL A TEKINTET és megfordul a fej és követ tekintetével, amíg csak el nem tűnsz a távolba, de befészkeled magad a másik fejébe, aki próbál megfejteni..., hogy sikerül-e neki megfejteni azt nem tudom, de a viselőjét, Téged ez cseppet sem foglalkoztat, Te csak bátran, szabadon hordod, ahogyan éppen jól esik neked.

AZOKNAK A NŐKNEK, AKIK VÁLLALJÁK, HOGY ELINDULJANAK AZ ÚTJUKON, ÉS MEGTALÁLJÁK ÖNMAGUKAT. Akik készen állnak, hogy értékeljék BELSŐ ÉRTÉKEIKET és mindezt természetesen teszik, nem kérkedve és nem is harsányan, erre nincs szükségük. Azoknak, akik ha akarnak tudnak alkalmazkodni, besimulni, de ha akarnak, akkor kitűnnek és ragyognak :-).

NEKED AJÁNLOM, amennyiben EL AKARSZ INDULNI az UTADON, még akkor is ha kétségeid vannak és félsz, ha éppen gyenge és sérülékeny vagy, akkor is amikor naiv és romantikus és akkor is, amikor erős, határozott és törekvő és csillogó. 
A romantikus virágszirom formájú tigrisszemek a benned lévő értékeket szimbolizálják, amelyeket elindulva az utadon, egyre inkább felvállalsz és így láthatóbb lesz magad és a külvilág számára is. És ehhez az úthoz sok erő, kitartás, folytonosság és elköteleződés, alázat szükséges (láncrész), amiben azt is felvállalod, ha nem értesz egyet és akár nyers vagy. A fülbevaló végén az egy-egy csepp csiszolt üveggyöngy hangsúlyozza csillogásod, megismételhetetlenséged és felejthetetlenséged.


Ebben a darabban benne van a MÉZ és a KARAMELLA, az ÚT ÍZE, az édes, selymes, simogató, szétáramló és a kesernyés, fanyar, összehúzó jelleg is, ami együtt elvarázsol ....

A fülihez ezt a számot küldöm:https://www.youtube.com/watch?v=3TrSMaOZm3Y

FIGYELEM!!!! Jövő hétfőtől a HETI PENNA is visszatér a nyárból :-). Várjátok???

Teljes cikk

A legújabb Papillon nyakék

Sziasztok :-)! 

Hogy mit is jelent egy "ékszerpszichológusnak" ez a nyakék?

Papillon Ékszer

Mi előtt még belekezdenék....,

elhatároztam, hogy frissítem itt a blogot és ide is igyekszem írni, mert eddig a facebookos oldalamon vagyok nagyon aktív. Szeretnék itt is többet mozogni, remélem sikerül :-)! Mindenesetre, ne felejts el követni a facebookon is, ha nem akarsz lemaradni a legújabb aktualitásaimról, ékszereimről, gondolataimról, történéseimről, itt: https://www.facebook.com/Papillon-%C3%89kszer-467054246750993/

Nos, akkor jöjjön a nyakék!

A legújabb Papillon Ékszer nyakék ERŐTELJES, KARAKTERES JÁSPIS nyakékről, amit megspékeltem MOKAITTAL és egy -  egy szem MACSKASZEMMEL. Ebben a nyakékben benne van az ERŐ, a CÉLTUDATOSSÁG, az ÖNFELVÁLLALÁS, HATÁROZOTTSÁG és mindezek mellett megjelenik benne a MELEGSÉG is.

Azokról a KARAKTERES, BÁTOR NŐKRŐL, akik nem ijednek meg a kihívásoktól, akik elfogadják gyengeségeiket, de az erősségükkel is tisztában vannak és nem rejtik véka alá, akik nyitottak önmaguk megismerésére, akik MESEHŐSKÉNT megbirkóznak az útjukba álló akadályokkal. Az akadályokat, amiket hol furfanggal, hol női fortéllyal, hol nyers erővel, hol egy mosollyal, hol egy finom, könnyed kis mozdulattal, hol kitéréssel, hol szívvel, könnyel, hol humorral győzik le. Azaz az életbölcselettel, ami tapasztalataikból és női őseiktől áramlik feléjük - mert nem állnak a szabad áramlás útjába. És bizony az élettapasztalat megszerzéséhez BIZONY BE KELL SÁRAZÓDNUNK, találkoznunk kell a VALÓSÁGOS ÉLETTEL, HÚS-VÉR EMBEREKKEL, kapcsolatokkal, ÖNMAGUNKKAL.

Az élet nem tiszta, nem mesterséges, nem kiszámítható, nem fekete vagy fehér, nincsenek benne pontos paraméterek, amikre fel lehetne esküdnünk.... az ÉLET NEM LABORATÓRIUMBAN ZAJLIK, és nem tökéletes, klónozott, hiper-intelligens, hiperszuper emberek kiváltsága. 
AZ ÉLET BENNETEK BUGYOG, BELŐLETEK FAKAD és KÖRÜLÖTTETEK ZAJLIK, TÖKÉLETLENSÉGETEKBEN TÖKÉLETES, MEGISMÉTELHETETLEN NŐK !!!

Névötlet erre a nyakékre?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Teljes cikk

2016-os TERVEK

 

2016-OS ÉVI PAPILLON TERVEK:

Ami teljesen ÚJ:
1. - Havi vagy kéthavi rendszerességgel lesz megtartva a PAPILLON ÉKSZERMUSTRA, amit egy ékszerbemutatóhoz kötött, kötetlen teadélutánnak képzeljetek el, illatokkal fűszerezve, Budapesten a Toldy utcában, egy csendes, hangulatos lakásban. Az ékszereim megszemlélése, megfogdosása és felpróbálása mellett és azontúl lehetőségünk van egy igazi jót beszélgetni egy kávé vagy tea mellett, minden olyan témáról, ami érdekelhet egy NŐT smile hangulatjel!

2.- A mostani évtől, három különböző értékben ajándékozhatsz PAPILLON ÉKSZERKÁRTYÁT az ünnepeltednek (születésnap, névnap, Valentin nap, Nők napja, esküvő, karácsony, évforduló, anyák napja, vagy csak úgy smile hangulatjel!). Ez abban az esetben jó választás, ha nem vagy biztos benne, hogy milyen ékszer is tetszene az ünnepeltnek vagy, ha teljes szabadságot szeretnél adni Neki a döntésben. Az alábbi összegben választhatók a kártyák (5.000 Ft, 10. 000 Ft vagy 15. 000 Ft). A kártya hamarosan elkészül..., majd mutatom smile hangulatjel!

3. - A VÖRÖS RÉZZEL való bátrabb trükközések.... smile hangulatjel!

4.- KLIPSZEKET is fogok készíteni, hogy azok a NŐK is VISELHESSENEK fülbevalót, akik valamilyen okból nem akarják vagy nem tudják kilyukasztani a fülüket. ( A vásárokban találkoztam több, klipsz iránt érdeklődővel is..., hát ne rajtam múljon smile hangulatjel!)

TOVÁBBÁ, ami ismert:
- Ebben az évben is folytatódik hétfőnként a HETI PENNA - NŐKET érintő, hol hasznos, hol elgondolkodtató, hol szórakoztató írásokkal Papillon tollából. Már most hétfőtől (jan. 4-től) folytatódik!

- Folytatom a VÁSÁROZÁST!

- Az ALKALMI, ESKÜVŐI ÉKSZEREKRE továbbra is áll a KÖLCSÖNÖZÉS lehetősége. ( Bár a tapasztalat eddig azt mutatja, hogy eddig, aki rendelt esküvői ékszert, az meg is vette :-))

- Ebben az évben is folytatom a frissen elkezdett bio, natúrkozmetikumok keverését, az EGYEDI ILLAT előállítását smile hangulatjel! Ne csodálkozzatok, ha ezek bővülnek majd fűszeres bon-bonokkal. Az előbb felsoroltak (kencék, szappanok, bon-bonok) bizonyos ékszerekhez, bizonyos esetben ajándékként kapcsolódnak, illetve kérése.

Végül van egy NAGY TITKOM, amit még nem árulok el, de az is erre az évre van tervezve :smile hangulatjel!
...és legvégül, nem garantálom, hogy nem jön még valami a sorhoz vagy, hogy nem hagytam ki valamit smile hangulatjel.

ui.: Hétfőn jövök a Heti Pennával..., szerintem előbb nem, mert nálunk még mindig tat az ünneplős időszak. Holnap lesz a kisfiam 3 éves smile hangulatjel.

Remélem, hogy velem tartotok ebben az évben is smile hangulatjel

 

Teljes cikk

2015-ös ÉVÖSSZEGZŐ

ÉVÖSSZEGZŐ PAPILLON MÓDRA – 2015. december 31.

Számomra ez az év a MEGVALÓSÍTÁS éve volt, nemcsak szakmai-hivatásbeli szinten, nemcsak a szenvedélyes hobbiszinten, de egyaránt magánéletben is. Nehéz, akadályokkal és eseményekben zsúfolt és egyben termékeny év is volt. A nehéz alatt ne csak negatív dolgokat gondoljatok, hanem inkább kreativitást kikényszerítő kihívásokat! Mondhatom, hogy ezeket az akadályokat sikerült meglépni, sokat erősödtem általuk. Talán még nem is volt ilyen megterhelő évem, legalábbis olyan értelemben, hogy az élet minden területén, illetve minden lehetséges szerepemben változások álltak be és szerencsére kedvező megoldások születtek smile hangulatjel! Azt hiszem, hogy a kedvező megoldásokhoz a kreatív küzdelmem által jutottam, amik színes, élénk, erővel teli alkotásaimban is megmutatkoztak. Külön nagy örömömre szolgált, hogy ezek a színek, ezek a formák és energiák másoknak, azaz Nektek is adtak valami pluszt, hogy tetszettek, erőt adtak, felpezsdítettek, elgondolkoztattak, megérintettek….

BOLDOG vagyok, hogy saját magamon túl van értelme az alkotói munkámnak, hogy egyre többen ismeritek, rendelitek, hordjátok és élvezitek az ékszereimet, hogy az alkotásaimba ágyazott szellemiség eljut hozzátok, legalábbis a visszajelzések alapján. Nekem ez sok erőt, lendületet ad a folytatáshoz, fejlődéshez, ami az ékszerezést illeti.

Átgondolva az elmúlt egy évemet mondhatom, hogy nagyon TERMÉKENY és EREDMÉNYES volt minden szempontból. A tavaly ilyenkor kitűzött célokat mind megvalósítottam, sőt túl is szárnyaltam azokat.

Mint ahogyan elterveztem: 
- Az elmúlt évben elkezdtem a VÁSÁROZÁST, amiket nagyon élveztem, hiszen személyesen is láthattalak többeteket is
- Elkezdtem, ha nem is a hírlevelezést – mert mindenki abban nyomul, már bocsánat a szóért - …,hanem valami sokkal KREATÍVABBAT, EGYEDIBBET és tartalmasabbat, a HETI PENNÁT. Hétfőnként szokott megjelenni a nőiséggel, divattal, egészséggel, ékszerekkel, pszichológiával kapcsolatos írásaim
- E két fő dolgon túl, a Papillon Ékszer idén nyáron is „részt vett” ESKÜVŐN.
- Elkészítettem a WEBOLDALAMAT:

https://www.papillonekszer.hu/
- ÚJ TECHNIKÁT is megtanultam (horgolás vörösrézzel és csigamotívum hajlítás, tekerés, stb) és ÚJ ANYAGOT is beemeltem (vörös rézdrót, különböző gombok)…, no, de ez természetes is, hiszen folyamatosan elégedetlen vagyok, vagyis folyamatosan kívánom, hogy fejlődjek és új dolgokat tanuljak. Talán ebben az évben több megújulás is lesz, hiszen a kisfiam óvodát kezd, így nem csak a késő esti óráimat és éjszakáimat kell feláldoznom, hanem már legálisan is művelhetem nappal !!!! 
- Folytatva a megkezdett „hagyományt” idén is megrendezésre került a 4 hetes ADVENTI AJÁNDÉKHULLÁM
- két VERSEM is született, habár ezeket nem tudtam előre, mégsem jelent annyira újdonságot számomra, mint inkább örömöt:
https://www.facebook.com/467054246750993/photos/pb.467054246750993.-2207520000.1451511416./656483451141404/?type=3&theater 
https://www.facebook.com/467054246750993/photos/pb.467054246750993.-2207520000.1451511416./733052263484522/?type=3&theater

- Ami viszont nekem is MEGLEPETÉS volt, az az ILLATOK, hogy elkezdtem NATÚRKOZMETIKUMOKAT keverni, készíteni!!! 
ÖSSZEGEZVE az évet, elégedett vagyok! A 2016-os TERVEIMMEL jövök az ÚJÉVBEN smile hangulatjel!

HÖLGYEIM, induljatok el vagy folytassátok utatokat a KITELJESEDÉS felé, a NŐISÉG TITKOS, IZGALMAS ÚTJÁN és becsüljétek magatokat és engedjétek meg magatoknak az ösztönös ősi erőt, azaz az erős női sajátosságokat és legalább annyira az őzikeszemű törékenységet is. Ezt igyekszem képviselni én is   smile hangulatjel :-):-)!

VISELJETEK 2016-ban még többen Papillon Ékszert, gyönyörködtessétek szemeteket jövőre is az ékszereimen, töltődjetek, gazdagodjatok általuk! Én azon leszek, hogy mindez megtörténhessen!

 

KÖSZÖNÖM A FIGYELMETEKET ÉS A SZERETETETEKET! BOLDOG ÚJÉVET kívánok Nektek!
B.U.É.K!!!
Szeretettel: Papillon – Ilka

 

Teljes cikk

Mi az, hogy ékszerpszichológus?

 

Mi az, hogy ékszerpszichológus?

Ezt a kifejezést én kreáltam. Hivatalosan nem létezik, olyan hogy ékszerpszichológus, de ki tudja idővel lehet, hogy egy speciális módszert is kiépítek a fogalom mögé :-)!
A valódi hivatásom valóban pszichológus, azonban az ékszertervezés és kivitelezés az a bennem lévő szenvedély, az ösztönösség, az alkotás iránti vágy, amelyet az anyaság robbantott ki belőlem. Az "ékszerpiszhológus" kifejezést, ahogy már említettem egy általam kreált fogalom, így hadd meséljek róla...., több mint valószínű, hogy nem utoljára mesélek erről Nektek..., sőt :-).

Az ékszerek színűkkel, formáikkal, nagyságukkal, anyagukkal, felszínükkel, textúrájukkal, összetevőikkel, alapanyagaikkal megszólítják gazdáját, Téged és Te ÖSZTÖNÖSEN lépsz kapcsolatba velük, illetve általuk a saját belső világoddal, anélkül, hogy bármit is mondanod kéne. Csak úgy megtörténik. Ezért (is) nagyon izgalmas ez, mert ha csak nézegeted az ékszereket és hagyod, hogy tekinteted szabadon vándoroljon, akkor azon, amelyiken úgy komolyan megáll vagy sokat visszanézel rá, abban biztos lehetsz, hogy van számodra üzenete, mondanivalója. Nem feltétlen kell ezeket szavakkal megfogalmazni, ott van az érzés, amit kelt benned, és az ösztönzés, ami visz Téged valami felé. 
AZONBAN van egy másik szintje is. Érdekes kalandozás lehet a belső világodba, ha fel is teszed magadnak a kérdést, hogy mi fogott meg benne..., de ez már egy TUDATOSABB, elemző tevékenység, ez már elvezet az önismereti úthoz. 
Egy azonban tény, ha akarjuk, hanem az ékszerek MINDENKÉPPEN KIVÁLTANAK belőlünk érzéseket, emlékeket, vágyakat, stb., és hatással vannak hangulatunkra, magabiztosságunkra és így közvetve döntéseinkre is, viselkedésünkre is. Kívülről támogat minket abban, amire szükségünk van, már ha jól választjuk meg az ékszert :-)! Az ékszer, ha úgy tetszik az önkifejezés eszköze is. Kedvünk szerint kifejezhetjük vele (1.) AKTUÁLIS hangulatunkat, PILLANATNYI érzéseinket, de kifejezhetünk vele (2.) TARTÓSABB dolgokat is, mint a világhoz való általános hozzáállásunk, személyiségvonásainkat, stb. ..., sőt olyan dolgokat is kifejezhetünk vele, ami csak egyelőre (3.) VÁGYAINKBAN szerepel. Ezzel kívülről idézi meg, hogy magadba, belülre is be tudd építeni, amire eddig "csak" vágytál, hogy legyél.
A fentebbiek miatt érdemes vigyázni, arra, hogy ne vonjunk le azonnali és messzemenő következtetést valakiről az ékszer alapján. Például, ha olyan nőt látsz aki éppen egy nagy, hatalmas díszes színes, domináns ékszert visel, nem tudhatod, hogy egy általános dolgot jelenít meg az ő személyiségéből vagy csak pillanatnyi hangulatát vagy éppen egy vágyat valósít meg kívülről. Ez a viselő TITKA, a lényeg, hogy mindig van az ÉKSZER ESZTÉTIKAI LÁTVÁNYA mögött egy MÉLYEBB ÜZENET, TARTALOM, EGY SZEMÉLYES TÖRTÉNET.

MINT ÉKSZERTERVEZŐ és KÉSZÍTŐ az ékszereimmel abban tudok segíteni Neked, hogy testedet, megjelenésedet feldíszítsd (kívülről-befelé irányuló folyamat), hogy milyen ékszer áll jól a karakteredhez, arcformádhoz, stílusodhoz, frizurádhoz, hajszínedhez, szemszínedhez, általad viselni kívánt ruhához vagy hétköznapi viseletedhez.

MINT PSZICHOLÓGUS (belülről kifelé irányuló folyamat), abban tudok segíteni, hogy lelkedet "ékesítsem" azzal, hogy tudatos, elemzőbb tevékenység folyamán közelebb kerülj önmagadhoz, vágyaidhoz, belső én-részeidhez, szerepeidhez és, hogy ezekhez, illetve ezek megjelenítéséhez akár tudatosan is választhatsz ékszereket.

Hát ettől MÁS és EGYEDÜLÁLLÓ ez a ékszeres oldal a többi ékszeres oldalhoz képest.

ÖSSZEFOGLALVA: 
A TEST ÉKESÍTÉSÉVEL ÉS A LÉLEK SZÉPÍTÉSÉVEL FOGLALKOZOM. BÁRMELYIKET UTAT IS VÁLASZTOD HATÁSSAL LESZ A MÁSIKRA!

 

Teljes cikk

PILLANGÓ HATÁS VAGY PAPILLON EFFEKTUS?

 

Megtudhatjátok, hogy a Papillon Ékszer, mint márkanév és ennek logója HOGYAN jött létre és MI a jelentése, mint szimbólum.

A „Papillon” kifejezés a nevem összevonásából és néminemű módosításából jött össze (Pap Ilona). Szóval ezt tulajdonképpen egy én-márka, ami a nevemből fakad. De erre épülve és ezt meghaladva, tudjátok, hogy milyen jelentősége van??? Mert van ám smile hangulatjel! A PAPILLON, franciául PILLANGÓT jelent és tudjátok, hogy a lepkének milyen jelentése van?

Ógörögül pszükhé, mely LELKET jelent, a LÉLEK FEJLŐDÉSÉT, a halálból fakadó ÚJ ÉLETET jelképezi. A pillangó olyan megfoghatatlan, törékeny és rebbenő, mint maga a lélek.
A pillangó a metamorfózis szimbóluma, azaz átváltozást jelenti. Képes a folyamatos, lekülönbözőbb féle MEGÚJULÁSra, átváltozásra, úgy, hogy közben minden alkalommal EGYEDI tud lenni. A lepke a SZABADSÁGOT is jelképezi, a szabad lelket. A japánoknál a VÁLTOZÉKONYSÁGOT jelenti, a kínaiaknál a HALHATATLANSÁGOT. Ha mindezeket a jelentéseket végig gondoljuk, akkor ez nem is olyan rossz az ékszereim szempontjából (sem) ?!

Ha megjelenik az életedbe a PAPILLON smile hangulatjel, akkor az a benned lévő erőforrásra és az előtted álló következő fejlődési szintre hívja fel a figyelmet. Tehát a BENNED lévő ERŐFORRÁSOKRA támaszkodva INSPIRÁLJA A FEJLŐDÉSED, A MEGÚJULÁSOD.

ENGEDD BE Te is a pillangót az életedbe!

A logóm is, ha jól megnézitek egy pillangót szimbolizál, amit férjem tervezett és rajzolt meg. Mondjuk ennél a képnél picit takarásban van, de átsejlik smile hangulatjel!

ÉRDEKESSÉGNEK, még nézzük meg azt is, hogy mit jelent a PILLANGÓ HATÁS! Gondolom már hallottatok róla és tapasztaltátok már egyszer-kétszer. Nézzük meg röviden, a teljesség igénye nélkül!
A wikipédia szerint: „...dinamikus rendszerben a kezdeti feltételek apró változásai véletlenszerű folyamatok pozitív visszacsatolásai révén nagymértékben megváltoztathatják a rendszer hosszútávú működését.” Leegyszerűsítve, apró kis változtatás nagy változást tud előidézni.
Tehát az apró változtatások hosszútávon nagy változásokat tudnak előidézni egy rendszerben, ami aztán visszahat az egészre. Hatás és visszahatás. 


Nézzük meg ezt egy kicsit átalakítva, PAPILLONOSAN :-)smile hangulatje! 

Itt a rendszer legyen az EMBER, a NŐ, TE! No és, ha egy picit változtatunk, mondjuk a külsődön, a megjelenéseden, felveszel egy általad szeretett ékszert – tegyük fel, hogy PAPILLON ÉKSZERT – és ez önmagában egy apró, icipici változtatás és mégis nagy VÁLTOZÁST idéz elő BENNED, mert mondjuk, jól érzed magad benne, magabiztosabban jársz benne, nőiesebbnek érzed magad és elkezdesz máshogyan viselkedni ezt mások is észreveszik mellékesen és még sorolhatnánk a sort, de a lényeg, hogy hosszútávon VÁLTOZOL - itt most előnyödre 

smile hangulatjel - és mindezt egy apró kis finci Papillon Ékszer szárnycsapásából kiindulva. Egy apró KIS KÜLSŐ változtatás, milyen NAGY BELSŐ változást tud előidézni.

Nohát ezek az egybeesések???! Érdekes, nem smile hangulatjel? Akár hívhatjuk ezt PAPILLON HATÁSNAK, PAPILLON EFFEKTUSNAK smile hangulatjel

Teljes cikk

Mi a célja a weboldalamnak és a blogomnak?

SZERETETTEL és ÖRÖMMEL köszöntelek Téged a Papillon Ékszer hivatalos blogján :-)! 

Íme, az ELSŐ hivatalos blogbejegyzés :-)! Olvassátok kíváncsian és legyetek nyitottak a folytatásra, mert garantálom, hogy hogy sok izgalmas témába beleütjük az orrunkat.

A Papillon Ékszer legelső  és eddig - a mai nappal bezáróan - egyetlen oldala a facebookon működik, bár még az is csak 1,5 éves, de sok szép ékszerrel, kapcsolattal, és közös beszélgetésekkel, ötletelésekkel és játékokkal, írásokkal a háta mögött. Azonban már idejét éreztem annak, hogy legyen egy saját weboldala és blogja az ékszereimnek, amit már Ti is többen jeleztetek. Ennek hatására született meg ez az oldal :-)! A weboldal, illetve a hozzátartozó blog célja, hogy  rendszerezze ékszerimet, írásaimat, így jobban követhető és átlátható a tevékenységem és jobban visszakereshetőek alkotásaim. 

Célja a weboldalamnak és a blogomnak még:

- Egyrészről az, hogy az ékszereimmel együtt ÉRZÉKENYÍTSEM A NŐKET A NŐISÉG témája iránt, hogy a KÜLSŐSÉGEK mellett a BELSŐ ÉRTÉKEKRE IS felhívjam a figyelmet. Tehát az ékszereim esztétikus-lélekkel rendelkező tárgyak, amelyeket segéd eszközként is szolgálnak a, mely kiemeli a nő szépségét, megerősíti kívülről, mely így pozitívan hat a belsőre és segíti a nőt kívülről emlékeztetni belső gazdag világára, titkaira, vágyaira, belső különböző énrészeire, szerepeire az anyától a dolgozónőn keresztül a végzetasszonyára épp úgy, mint a belső játékos gyerek énére is felhúzhatja kedve, hangulata és szabadsága szerint a megfelelő színű és formájú ékszert, úgy, mint a színész a megfelelő színházi jelmezét. 

- Másrészről az ékszereken túl, illetve mellett, az a célom ezzel a weboldallal és bloggal, hogy egy-olyan HÚS-VÉR OLDAL felület jöjjön létre, ami SZEMÉLYES HANGVÉTELŰ, EMBERI és lehetőség van a PÁRBESZÉDEK kialakulására. Ahol azonos érdeklődésű nők, különböző élettapasztalatokkal a hátuk mögött eszmét cserélhetnek olyan dolgokban, amik éppen felszínre kerülnek. 

KÖSZÖNÖM, HOGY VELEM VAGYTOK :-)!

Teljes cikk

https://www.mediaklikk.hu/video/csalad-barat-2017-04-06-i-adas/