HETI PENNA - NŐIESSÉG, NŐIDEÁLOK

HETI PENNA – NŐIDEÁLOK, NŐIESSÉG

Papillon Ékszer – „A nőiesség útja”

 

 

A történelem folyamán többször alakult át, hogy milyen testalkat, bőrszín, arcforma, hajviselet, ruha és viselkedés számított nőiesnek. A mindenkori nők vágytak, illetve vágynak a nőiesség titkos receptjére, amit igazán nem lehet szavakba önteni, maximum elnagyolva lehet körbeírni..., de mit sem tudunk meg a pontos összetevőkről és arányokról. Mert egy nőt sem lehet szavakkal megragadni...

 

Ellenben, ha találkozunk egy nőies nővel, azt megérezzük, mindezt a szavakon túl. Egyszerűen árad a lényéből, belülről és a viselkedéséből, mozdulataiból, testtartásából, tekintetéből, és ekkor még nem is beszéltünk a külsőségekről! Mert a benyomást, amit tesz ránk azt egyszerre külső és belső komponenst is tartalmaz. A külső megjelenésben is vannak, ami genetikai, öröklött dolgok, ami meghatározó - bár némileg azokon is lehet változtatni- és vannak, ami abszolút rajtunk áll, attól függően, hogy mit döntünk el, hogy mit szeretnénk magunkból kihozni. Erre is van számos női extra, női kellékek, amik megtudják koronázni, mint például egy ízléses smink, egy színes ruha, egy jó frizura, egy jól megválasztott parfüm, táska, no és természetesen az ékszereket se hagyjuk ki :-)!!!

 

Véleményem szerint, mint ahogyan azt fentebb is pedzegettem, a NŐIESÉG RECEPTJE, amiben az összetevőket megtalálod az csak elnagyolt útmutatás, mert nincs olyan, hogy bármelyik nő közülünk, ha azokat az összetevőket „beszerzi”, akkor biztosan számíthat arra, hogy akkor már megvan a nagy titok!

Mindenkinek a saját szájízére kell alakítani a receptet, a saját „konyhai felszereléséhez alakítva”, a saját lehetőségeihez, képességeihez mérten. Lesznek majd olyan összetevők a recept alapján, amik majd hiányozni fognak az ő konyhájából és lesznek olyan új összetevők, amik nincsenek is rajta a recepten, mégis belekerülnek az ételkülönlegességbe.

MINDEN AZ ARÁNYOKON ÉS A FŰSZEREZÉSEN MÚLIK!

 

Nincs egy nő sem, aki ugyanolyan, mint egy másik! Ne is akarjunk általános receptbe kapaszkodni, mert akkor átlagos, tökéletességre törekvő, egyen nőkké válunk, akik az erőlködésbe elveszítik egyéni fényüket és bájukat. Merni kell vállalni azokat az összetevőinket is, amik nincsenek a recept listáján, hiszen ezektől leszünk EGYEDIEK, MEGISMÉTELHETETLENEK.

De a legelső, hogy tisztában legyünk tökéletlenségeinkkel és értékeinkkel egyaránt. Mindezeken túl az is fontos, hogy felvállaljuk ezeket.

 

 

 

LÁNYOK! Merjétek értékelni és hangsúlyozni értékeiteket, előnyös oldalaitokat. Miért, a ruhákat nem úgy próbáljuk megvenni, hogy a lehető legelőnyösebb formánkat mutassa? De minimum kényelmes legyen benne. Miért is ne tennénk ezt meg a belső értékeinkkel? Díszítsétek magatokat kedvetek szerint! Legyetek önmagatok, fejezzétek ki magatokat szavakkal, mozdulatokkal, pillantásokkal, illattal, ruhákkal, ékszerekkel. Miért is ne?

 

Szerintem nincs is nőiesebb, mint, amikor valaki ISMERI ÖNMAGÁT és VÁLLALJA gyengeségeit és HANGSÚLYOZZA előnyeit. No és, amikor a lehető LEGJOBB AKARÓJA ÉS BARÁTJA ÖNMAGÁNAK :-)!

 

A Papillon Ékszer is ebben, a nőiség felfedezésének és megélésének – azaz Önmagatok felfedezésében és megélésében - útjában szeretne kísérő, támogató lenni. Mint, ahogyan a szlogen is mondja: Papillon Ékszer – „A nőiség útja”

 

A nőies nő, eleven, élő, nyitott, gondolatokban és tettekben is termékeny, komolyan veszi önmagát és bátran játszik a külsőségekkel kedve szerint, mert tudja, hogy megteheti, mert ő annál több, de a világért se mondana le róla :-)!

 

Lehettek boldogok kicsi mellel vagy nagy mellel, alacsonyan vagy magasan, vörösen vagy barnán, szőkén vagy feketén, szögletes vagy kerek arccal. Mert a tartalmat ti teszitek bele a testetekbe, amit meg ha akartok kedvetek szerint díszíthettek :-)! Többek vagytok, mint a testetek.

 

 

II. RÖVID TÖRTÉNELMI ÁTTEKINTÉST a nőideálokkal kapcsolatosan!

 

A 16. században a kerek, dús formák hódítottak, azt tartották vonzónak, no és a hófehér  bőrszínt.Gondoljatok csak Venus istennőre!

 

 

A 18-19. században már a törékeny, darázsderekú nő volt az ideél, akinek természetesen „porcelánbőre” van. Szerették a nagy, pompás, óriási, fényűző, réteges ruhákat, különböző „optikai praktikákkal” felszerelve, mint a fűzők, alsó szoknyák, abroncsok. Pl. Erzsébet királyné

 

 

 

A 20. század kezdetén a a hatalmas ruhakölteményeket egyre inkább felváltották az egyszerűbb, kényelmesebb, praktikusabb ruhák (Coco Channel hatása is!).

 

 

A nőideál a vékony, fiús, sportos testalkat, a rövid haj, bubifrizura. Az 1930-as években a ragyogó, gyermeki báj, a tökéletesen naiv nő volt a vonzó, pl Audrey Hepburn.

 

 

 

Az 1950-es években a nőiesebb, szexis, dús mellű, pont jó alkatú nő (se nem túl sovány, se nem túl kövér), izmos, erős és egészséges nő volt az ideál. Az olyan nő, aki jó háziasszony, de leginkább dolgozónő! Pl. Merilyn Monroe

 

 

 

Az 1960-as években még mindig a nőies nő volt a vonzó, de már talán kevésbé nagy, mint inkább kellemes, karcsú idomokkal. Ebben az időben a feltúpírozott haj nagy divat volt. Pl. Brigitte Bardot.

 

 

Az 1970-es években már a sovány, férfias testalkat jött ismét divatba. Nagy képviselője, pl Twiggy.

 

 

 

Az 1980-as években a vastag szemöldök és a vastagon felvitt smink volt a divat, a göndör vagy dauerolt haj mellett. Pl., Madonna

 

 

Az 1990-es évek a hibátlan, művi, szinte tökéletes testalkatú nő számított divatosnak.

 

 

 

Manapság a babaszépség, a nagy szemek, kicsi, kecses orr, a formás szák, az ovális arc az ideális. Inkább a vékony, de formás testalkat az ideális. Fő a fittség és fiatalság! Erre a média is nagyban rájátszik, ami számos önértékelési problémához vezet és a legkülönbözőbb fajtájú diéta business elterjedéséhez. Manapság divat a fiatalság illúziójának fenntartása, bármely életkorban! Ez természetesen kedvez a plasztikai sebészetnek is, stb.

 

 

 

 

ÖSSZEFOGLALVA, láthatjuk, hogy a történelem folyamán mindig változott és folyamatosan változik, hogy mit tartanak nőiesnek. Hol a kövérség és a fehér, porcelánbőr, szeplősség számított vonzónak, hol a hosszú dauerolt haj és a dús kebel, hol a fiús, vékony alkat és a rövid haj, hol a barna bőr szőke hajjal, hol a darázsderék, hol a kisportolt alkat. Aztán kezdődött az egész előröl...

 

Lehet ezt követni? Kell-e egyáltalán? Ne szolgáltasd ki magad a divathóbortoknak, kivéve, ha úrnői kedved úgy diktálja :-)! A divat azoknak jó, akik semmi sajátosat, egyedit nem kockáztatnak belevinni az életbe. Aki egyedi, az divathullámtól független egyedi és emlékezetes lesz és marad. Ezzel persze nem állítom, hogy ne legyetek divatosak, de tegyétek ezt egyéni ízlésetek és örömötök szerint. Nektek ne a divat diktáljon, szolgáljon ki ő titeket! A divat folyamatosan változik, de ezt ne kövessétek csak ha éppen kedvetek van hozzá, A Ti változásaitokat a belső természetetek diktálja és ne a divat!

 

A nőiesség sokkal inkább a belsőből áramlik, mint pusztán az adott társadalom elvárásaiból, nőideáljaiból, külsőségekből.

Van benne valami plusz, valami EREDETI, valami javíthatatlan, rakoncátlan, valami szabad, ami az öntudatosságból ered és nem a megfelelni vágyásból. Van benne valami öntörvényű, valami, ami külső szemlélőnek kiismerhetetlen, amit az adott nő nagyon is jól tud magáról, de legalábbis sejti önmagából. Nincs kényszere, hogy azt feltétlen megossza, de nem szégyenkezik, ha kiderül. Vállalja magát.

 

Törekedj megismerni magadat – szeretni – vállalni!

Aki elégedett önmagával, abból árad a magabiztosság és szépség!

Egyszóval:

 

LEGYÉL SZÉP ÉS VONZÓ, LEGYÉL ÖNMAGAD! A DIVATOT MEG HAGYD MEG MÁSNAK!-)!

 

 

https://www.google.hu/search?q=venus+istenn%C5%91&rlz=1C1KMZB_enHU578HU578&tbm=isch&imgil=qZkgaRjCmhMKIM%253A%253BGE_USlbgElGJtM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fwww.naptemplom.eoldal.hu%25252Fcikkek%25252Faktualis--szellemi-teendoink%25252F2011-februar--csillaguzenetek.html&source=iu&pf=m&fir=qZkgaRjCmhMKIM%253A%252CGE_USlbgElGJtM%252C_&usg=__HpcbjZD0_Y6auOowmK7Mjv2ZaeE%3D&biw=1280&bih=670&ved=0ahUKEwjShfKL1oXQAhUEiCwKHbz8BZYQyjcINA&ei=aI0XWNKxMYSQsgG8-ZewCQ#imgrc=cOqwMCucH8r1jM%3A

https://www.mediaklikk.hu/video/csalad-barat-2017-04-06-i-adas/